„СФФ тийн“ показва филми за младата публика

Историите в „СФФ тийн“ са специално подбрани – темите ще развълнуват младите в тийнейджърска възраст и всеки киноман, който отказва да порасне. Куратор на програмата е режисьорката Надежда Косева, а след прожекциите в Дома на киното ще има разговор с публиката, по време на който ще се обсъди видяното със специални гости, темите, начинът, по който са поднесени, специфичният киноезик. Програмата е конструирана като съвместен проект на „София филм фест“ и „КиноКлас“.

Откриващият филм „Чуй ме“ ще бъде представен от специалния гост – режисьорката Мария Дуза, и част от творческия му екип. Български копродуцент на филма е Иван Тонев (Арс Диджитал), а в една от главните роли ще видим Йоана Буковска-Давидова. Единствената прожекция е на 10 март от 18 ч. в Дома на киното.

„Денят на ябълката“ на иранския режисьор Махмуд Гафари има две прожекции – на 14 март от 18,30 ч. в Дома на киното и на 29 март от 18 ч. в „Евро синема“. „Ездачи“ на словенеца Доминик Менцей може да се види на 12 март от 18 ч. в Дома на киното и на 26 март от 14 ч. в „Евро синема“.

„Водите на Пастаза“ – документалният филм на португалската режисьорка Инес Алвеш, има две прожекции в Дома на киното – на 13 март от 18,30 ч. и на 8 април от 17 ч. „Изгубеният влак“ е историческа драма, режисирана от Саския Дизинг (11 март от 17,30 ч. в Дома на киното и 28 март от 18 ч. в „Евро синема“).

„СФФ Тийн“ включва още пълнометражния дебют „Моят малък свят“ на японската режисьорка Ема Кававада, която има опит като асистент на прочутия Хирокадзу Корееда. Премиерата му е на Берлинале 2022, където получава Почетен диплом от журито „Amnesty International“. Единствената прожекция е на 15 март от 18 ч. в Дома на киното.

Вторият пълнометражен филм на Флоренсия Уебе „Паула“, създаден в копродукция между Аржентина и Италия, може да се види на 16 март от 20 ч. в Дома на киното и на 18 март от 14,30 ч. в Културния център „G8“.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *