Да живее романтиката: ChatGPT пише обети за младоженци и превзема сватбите

Броени дни преди датата на сватбата й през февруари бъдещата булка Елис Нгуен все още не е започнала да пише обет към любимия си и не намира никакво вдъхновение как точно да изкаже чувствата си.

Тогава нейна приятелка ѝ предлага да опита с помощ от чатбота на OpenAI ChatGPT, пише CNN.

„Първоначално въведохме някаква подсказка на шега и резултатът беше доста сладникав с лични препратки към мен и съпруга ми“, разказва Нгуен, която е финансов анализатор в Qualcomm.

„Но същността на това, което трябваше да включват клетвите, беше налице – нашите обещания един към друг.“, допълва тя.

В крайна сметка Нгуен използва голяма част от предложенията на ChatGPT за сватбения обет, които са възприети с одобрение от младоженеца.

„Това ми помогна да се разтоваря от стреса, защото нямах предишен опит със сватбените обети. Освен това ChatGPT е гений в благозвучието и метафорите.“, споделя булката.

Близо пет месеца след като ChatGPT разпали нова надпревара в технологиите на изкуствения интелект в Силициевата долина, все повече двойки го използват за помощ при планиране на сватбата, включително писане на обети и речи, изготвяне на религиозни брачни договори и създаване на уебсайтове за специалния ден.

Елън Ле, продуктов мениджър в стартъп. наскоро създава част от сватбения си уебсайт чрез новия инструмент Writer’s Block Assistant в онлайн услугата за планиране на сватби Joy, която е една от първите платформи на трети страни, включили технологията на ChatGPT. (Миналия месец OpenAI, компанията, която стои зад ChatGPT, отвори достъпа до чатбота, проправяйки пътя за интегрирането му в множество приложения и услуги.)

Елън използва функцията, за да изготви страница „За нас“ и да напише маршрута от Сан Франциско до сватбата си в долината Напа.

Инструментът Writer’s Block Assistant помага на потребителите да пишат обети, речи на шафери и шаферки, благодарствени картички и страници „за нас“ на сватбени уебсайтове. Той позволява на потребителите да акцентират върху лични истории и да избират стила им.

„Започнах да подготвям клетвите си и когато въведох информацията как се запознахме, се получи възхитителна история.“

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Joy Вайшъл Джош, обяснява, че компанията е стартирала Writer’s Block Assistant през март, след като вътрешно проучване, което  установило, че повечето от потребителите й са били претоварени да пишат обети и речи и имали помощ. След пускането на инструмента компанията е получила хиляди заявки.

„Преди почти две десетилетия ентусиастите на изкуствения интелект като мен и моите колеги изследователи само си мечтаеха за масовото приемане на пазара, което виждаме днес, и знаем, че това е само началото“, каза Джош. „Подобно на смартфоните, ако се прилага добре, положителното въздействие на AI върху живота ни може далеч да засенчи негативите. Работим върху отговорното въвеждане на иновации с помощта на AI, за да напреднем още повече в индустрията за сватби и събития.“

През последните месеци ChatGPT породи опасения относно потенциала си да разпространява дезинформация и да унищожава определени професионални задължения на служители.

Сега, когато технологията си проправя път към брачните церемонии, неизбежно се повдига въпросът дали хората рискуват да загубят нещо много ценно, като намесват технологии в това, което се предполага, че е дълбоко личен и за мнозина, духовен момент в живота им.

Майкъл Грийн, анестезиолог с практики в Маями и Ню Йорк, експериментира с ChatGPT, като го моли да създаде традиционна кетуба – еврейски брачен договор за предстоящата му сватба през юни.

След това Грийн и годеницата му Кейт Гардинър, основател и главен изпълнителен директор на агенция за връзки с обществеността, поискват промени в езика, свързани с равенството между половете и интимността.

„Накрая и двамата се погледнахме и си казахме, че не можем да не се съгласим с резултата“, казва Майкъл.

Редактирането отнема около час, но все пак им спестява безкрайни часове за това, което иначе би било дълъг процес. Все пак, Грийн планира да напише свой собствен обет. „Искам да бъде нещо, с което никой друг не ми е помагал“, казва младоженецът.

Той обаче планира да използва ChatGPT за вдъхновение при воденето на сватбата на най-добрия си приятел. „Това се свежда най-вече до време, защото работя толкова много, а това е толкова ефикасно“, допълва мъжът.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *