Костадинов във Варна: Няма да бъде съставено правителство

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов прогнозира на брифинг във Варна, че няма да бъде съставено правителство, защото това би довело до тежки електорални последици за партиите -участнички

„Дори ГЕРБ няма да бъде пощадена, защото, повярвайте ми, колкото и да е контролиран вотът в тази партия, все пак има част от хората, които не желаят взаимоотношения с формация като коалиция „Сорос – Донос“. В този конкретен случай има 2 варианта – или правят едно групово мащабно политическо самоубийство, което е невиждано в най-новата ни история, или отиваме на нови избори“.

Костадинов повтори, че със заложения от служебното правителство бюджетен дефицит България няма да бъде приета в еврозоната.

„С този дефицит трябва да забравим за каквото и да било влизане в еврозоната за следващите няколко десетилетия. Това са екзотични, вредни идеи и най-важното – експерименти на фона на много тежкото състояние на публичните финанси в държавата“.

Костадинов определи управлението на Варна като катастрофално и обвини за това кмета Иван Портних, който, по думите му,  се опитва да прехвърли отговорността за това на отстранения от длъжност главен архитект Виктор Бузев.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *