От МВР предупреждават: Има нова схема за телефонни измами в Кърджалийско

За нова схема за телефонни измами, в която потенциалните жертви биват заблуждавани с неплатени сметки за електроенергия, предупреждават от МВР в Кърджали.

От пресцентъра на дирекцията обясняват, че граждани на Крумовград са сигнализирали за телефонни обаждания, с които им се съобщава, че имат неиздължени сметки за електроенергия, които трябва да заплатят веднага. Измамниците се представяли за служители на електроразпределителното дружество и предлагали различни варианти за изплащане.

Сред множеството сценарии са били такива за лечение на пострадал в катастрофа или за освобождаване на задържан след такава; за ваксини и други, като в някои от случаите с предадени големи суми жертвите са заблуждавани, че помагат на полицията за задържане на телефонни измамници, съобщава БТА.

От полицията предупреждават хората да не се поддават на увещания за изпращане на пари по никакъв повод на лица, които се обаждат по телефона. Така действат телефонните измамници, като сценариите са в различни варианти.

Ако непознати се свържат по телефона и искат пари или ценности по някакъв повод, незабавно сигнализирайте в Районното управление на полицията, апелират от дирекцията на МВР в Кърджали.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *