Конкурсът за Годишните награди на Imoti.net е в своя финален етап

Най-успешните брокери, отличаващите се агенции за недвижими имоти, имотни сайтове, инвеститори и строителни компании ще бъдат отличени в осмото издание на Годишните награди на Imoti.net. Надпреварата е в  девет основни категории от експертно и независимо жури при ясни критерии в рамките на единствения национален конкурс в имотния сектор, стимулиращ прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Официалната церемония по връчване на престижните отличия ще се проведе на 17 май в Интер Експо Център.

Над 80 компании от сектора на недвижимите имоти кандидатстваха, като най-голям отново е интересът в категорията „Най-добър сайт на агенция за недвижими имоти“. По мнението на експертите в журито тази година представените 20 сайта са интересни и в голяма степен отговарят на изискванията за корпоративен сайт. Водещото в оценяването е мобилната версия на всеки сайт, тъй като е доста висок процентът на потребителите, които разглеждат сайтовете на мобилно устройство.

Най-малко кандидати има в категорията PropTech, но, както споделиха от журито – „малко, но с много добри предложения за дигитални решения за недвижими имоти“.  Повече от предишни години са и попълнилите формуляри за категориите „Дебют“ и „Динамичност на агенция за недвижими имоти”. За категория „Дебют“ са кандидатствали компании, които са започнали дейност през 2021 г. и според Снежана Стойчева – управител на Imoti.net, вероятно тази доста успешна за пазара на недвижими имоти година е провокирала създаването на нови агенции.

В категорията „Имот на годината” кандидатурите са доста различни – от апартамент, през жилищна сграда до комплекс от редови къщи. При категорията „Реклама на имот“ се забелязва, че агенциите за недвижими имоти започват да използват голяма част от възможните комуникационни канали.

През всичките години с най-голямо нетърпение се очакват победителите в категориите „Брокер на годината“ и „Агенция на годината“. Отново конкуренцията в тези категории е много сериозна. Водещият критерий на журито в оценяването е цялостното представяне в сектора на недвижимите имоти през изминалата 2022 г., на избраните победители.  Това са агенции за недвижими имоти и брокери, които се ползват с авторитет в сектора, имат развитие, високи финансови резултати, работят със свои колеги на пазара и защитават доброто име на посредниците при сделки с имоти.

По време на церемонията по награждаване чрез жребий ще бъде определен един от всички кандидати в конкурса, който ще спечели 3 нощувки в бунгало на луксозния „Къмпинг Градина“ с възможност за настаняване в бунгало „GardenView Deluxe“ или „GardenView“ с капацитет от 2 до 4 души. Победителите могат да запазят предпочитаните от тях дати през целия летен сезон, спрямо заетостта на къмпинга.

За „Наградите на потребителите“ са гласували около 800 души и са избрали своите фаворити за брокер, агенция и сайт на агенция за недвижими имоти. На официалната церемония, отново чрез жребий, ще бъде определен един от гласувалите потребители, който ще спечели две нощувки в Grand Hotel Bansko в двойна стая с включени закуска и вечеря.

В Годишните награди на Imoti.net за 2022 г. ще бъдат присъдени и три специални награди – от Пощенска банка, от Български съвет за устойчиво развитие и от Imoti.net.

Годишните награди на Imoti.net се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Конкурсът се провежда за осма поредна година и ще отличи най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2022 година.

Генерален партньор на Годишните награди на Imoti.net е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Институционални партньори са Български съвет за устойчиво развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти FIABCI и Областно представителство на Камарата на строителите в България – София.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медиа Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *