Площад „Славейков“ става сцена на първия Фестивал на уличната градска култура

Фестивал на уличните музиканти ще се проведе за първи път в София – на 19, 20 и 21 май. Хората, които придават колорит и радост на нашия град, ще бъдат обединени в цветен и весел форум, който ще събере на едно място музика, стрийт арт, фотография, цирково изкуство, танцови и театрални изпълнения и много други забавления от туптящото сърце на града – улицата, научи ДУМА от Илиана Бойчева.

Колоритът на София – любимата дама с цигулката, чудесният господин с акордеона, талантливите брейк танцьори, романтичният саксофонист, зашеметяващите циркови артисти, вдъхновяващите хлапета с графити картините – тези незаменими персонажи от градските ни разходки ще имат своята заслужена сцена на площад „Славейков“. В рамките на три дни те ще представят своето изкуство и ще получат признание и овации.

Sofia Graffiti Tour – партньори на фестивала, ще организират обиколка из града до всички емблематични улични произведения на изкуството в София, както и изложба на място с творбите на петима изтъкнати улични артисти. Иван Шишиев от „Етюдите на София“ ще води майсторски клас по улична фотография и изложба на негови снимки, уловили пулса на града.

Ще има още танцьори, циркови и театрални изпълнения, изложители на градско приложно изкуство. Ще бъдат почетени и „творбите“ на най-добрите в изкуството на уличната храна и напитките.

Събитието се провежда с подкрепата на Столичната община – Столична програма „Култура“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *