Костадинов: Няма да допуснем Божанков и Пейков да говорят от трибуната

Няма да допуснем лицата Божанков и Пейков да излязат да говорят на тази трибуна, каза пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, след като по време на почивката съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков влезе в стаята на парламентарната група на „Възраждане“.

По време на заседанието, след като Делян Пеевски от ДПС беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, думата беше дадена на Явор Божанков, който излезе на парламентарната трибуна. В този момент депутати от „Възраждане“ се насочиха към трибуната и се опитаха да възпрепятстват Божанков да обясни различен вот. Заради напрежение в залата председателят на Народното събрание Росен Желязков прекъсна заседанието за 20 минути.

„Лицето Петков, обвиняемият Петков, влиза в нашата стая и аз му казвам: водим разговор, ако обичаш излез – ще говорим отвън, даже най-добре в присъствието на журналисти“, разказва Костадинов. Петков отговорил, че няма да излезе.

Костадинов каза, че няма да допуснат „лицата Божанков и Пейков“ да излязат да говорят на трибуната.

Попитан какво е направил Кирил Петков, Костадинов отрече депутатът от ПП-ДБ да му е посягал, както и те на него.

Ако някой си мисли, че този преврат, който вчера се случи в държавата, ще бъде спокойно отминат и оставен без последици, много се лъже, посочи Костадинов. По думите му тежки ще бъдат последиците за България и за българския род, защото целта, която имат „тези хора“, е да вкарат държавата във война, искат България да спре да съществува като държава, искат да бъде с ликвидирани икономика, армия, финансова система.

Попитан защо не са участвали в гласуването, Костадинов каза, че вчера са излезли по същия начин от момента, в който е бил ритуалът със заклеването на „така нареченото правителство“. Ние няма да участваме и в гласуванията за другите председатели за комисии, заяви той. Костадинов добави, че нямат намерения да правят промени и няма да имат председател на комисия.

След подновяване на заседанието Божанков отново опита да обоснове своя вот по гласуваното по-рано проекторешение за избор на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Депутати от „Възраждане“ пак наобиколиха трибуната на парламента. Росен Желязков закри заседанието.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *