Коста Стоянов, Възраждане: Община Варна не предоставя абсолютно никакви условия за развитие на велосипедния транспорт в града

От „Възраждане“ да изготвили цялостна стратегия за развитието на веломаршрутите във Варна, която ще представят пред широката общественост следващата седмица в понеделник на пресконференция, която ще се проведе във Варна.
Всички говорят, че трафикът във Варна е кошмарен и че са необходими мерки, но общината по никакъв начин не предприема адекватни действия, за да насърчи използването на велосипедния транспорт в морската столица. Това коментира народният представител от ПП „Възраждане“ Коста Стоянов, който направи проверка на състоянието на велостоянките и велоалетиите в морския град, съобщиха от партията. Стоянов посочи, че трафикът, особено в централната част на града е изключително натоварен и най-екологичната алтернатива е използването на велосипеди.
„Видимо е обаче, че условията, които Община Варна е предоставила на велосипедистите са под всякаква критика. Велоалеите започват от никъде и свършват в нищото. Отделно на това – велостоянките, които са общо 10 на брой, стоят заключени и тънат в мизерия и разруха. Любопитно е да се отбележи, че точно тези велостоянки, които са заключени са и с видеонаблюдение. Междувременно в подлезите, които системно стават обект на вандалски прояви – видеонаблюдение няма, което е поредния абсурд“, категоричен бе депутатът от „Възраждане“.
Той припомни, че още през миналата година групата на „Възраждане“ в Общинския съвет във Варна е внесла предложение, в което препоръчва велостоянките да бъдат преместени в близост до училищата и да се стопанисват от директорите им.
„По този начин ще се насърчи използването на велосипеди от страна на учениците. За съжаление обаче, това наше предложение все още не е обсъдено и няма никакво развитие по него“, допълни Коста Стоянов.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *