Новак Джокович достигна полуфиналите на Уимбълдън

Новак Джокович трябваше да е в най-добрата си форма, за да победи Андрей Рублев във вторник, като спечели 4-6 6-1 6-4 6-3 в един зашеметяващ мач, за да достигне полуфиналите на Уимбълдън.
Рублев, който никога не е достигнал полуфиналите на големия шлем, беше вдъхновен през първия сет, използвайки своя огромен сервиз и мощни удари по земята, за да вземе ранно преднина.
Въпреки това, както често е случаят, когато играчите се изправят срещу безупречния Джокович, Рублев не успя да поддържа същото качество и интензивност, докато сърбинът избяга с втория сет.
Но Рублев отново повиши нивото си и натисна Джокович през целия трети сет, като 23-кратният шампион на големия шлем задържа сервиза след епическа 15-минутна игра, за да вземе преднина от 2-1.
Въпреки че Рублев продължаваше да се бори, той не успя да възстанови същата форма, която му помогна да спечели първия сет – вече далечен спомен – тъй като ранното прекъсване на сервиза в четвъртия сет осъди руснака на поредно брутално поражение в четвъртфинала на големия шлем.
CNN