Четиримата пианисти се завръщат на сцената на Sofia Summer Fest този август

Ансамбълът „Четиримата пианисти“ се завръща на сцената на най-големия летен фестивал в София – Sofia Summer Fest на 18-и август от 20:30 ч. Виртуозите Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров, Антони Дончев ще зарадват публиката със специално аранжирани творби, съчетаващи класическа и джаз музиката. Продуцентска къща Palms Music е спонсор на събитието, което ще се проведе на добре познатата локация в Южен парк II зад музея „Земята и хората“.

С гордост обявяваме нашето партньорство със Sofia Summer Fest, където ще бъде представен проекта „Четиримата пианисти“. Смятам, че това е страхотна възможност да инвестираме в културното ни богатство, като подкрепим талантите на България. Надявам се фестивалът да бъде още една причина за софиянци и гостите на столицата да се насладят на магията на нашия град,“ сподели Мило Борисов, собственик на Palms Music.

„Четиримата Пианисти“ е изключително успешен музикален проект, осъществяван три пъти в Зала 1 на НДК. До момента пианистите са реализирали концерти в Лондон (Cadogan Hall), Любляна, на фестивала „Аполония“ в Созопол, на Sofia Summer Fest, както и по време на специална Гала вечер, която събра над 5000 души, по повод 50-годишнината на курорта „Албена“.

По време на музикалното събитие ще прозвучат част от най-великите творби на композитори като Й. С. Бах, Едвард Григ, Сергей Рахманинов, Петър Ступел, Джузепе Верди, Астор Пиацола, съчетани с джаз мотиви. За доброто звучене несъмнено ще допринесе и майсторското изпълнение на контрабасиста Димитър Карамфилов и Димитър Семов (ударни инструменти).

Palms Music е официален партньор на фестивала, което е част от политиката на продуцентската къща да насърчава българската култура. Чрез продуцентската си къща меценатът Мило Борисов цели да оказва подкрепа и съдействие на български творци от всяка сфера на културния живот в страната.

Билетите за концерта са вече в продажба и варират между 20 и 25 лв., като могат да бъдат закупени през мрежата на Eventim.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *