БСП се връща в местната власт

„Имаме няколко добри новини. Целта, която си поставихме на тези избори, да се разгради моделът „ГЕРБ”  в местната власт и да започне промяната отдолу нагоре, както виждате – сме напът да я осъществим. Благодарим на всички, които гласуваха и които подкрепиха нашите кандидати.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след края на изборния.

Тя посочи като най-ярък пример за това София. „Факт е, че след 18 години управление на ГЕРБ в София, вече ги няма. И нашият кандидат отива на балотаж, вярваме, че ще го спечели. Така че продължаваме през следващата седмица битката”, каза Нинова.

Лидерът на БСП цитира предварителна информация, според която почти навсякъде вотът за партийните листи на социалистите е повишен спрямо последните избори. „Т.е. БСП се връща в местната власт с повишено доверие”, обобщи Корнелия Нинова, като, по нейните думи, няколко десетки общини БСП печели на първи тур и в още повече отива на балотаж.

Тя обясни причините за това: „На хората им омръзна модела „ГЕРБ”. С времето ние доказахме на хората, че сме последователни и принципни в борбата си със задкулисието, договорките и сглобките. Просто трябваше да мине време хората да се убедят в това и че няма да ги предадем.”

И бе категорична: „Бъдете сигурни, че БСП няма да подкрепи ГЕРБ в никой балотаж. Няма как от това да се отметнем и да излъжем избирателите си, достатъчно всички останали ги лъгаха. БСП остана единствената алтернатива на този тип управление на задкулисието.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *