Очаква ни гигантска миграционна вълна и повишаване на цени

„Тук сме, за да ви подкрепим ,защото вярваме , че кандидатът ни за кмет Костадин Юнчов , за общински съветници и за кметства са достойни, подготвени, родолюбиви българи. Удоволствие е да видя такава листа, която съчетава младост и опит и различни професии , което ще помогне при бъдещата работа на общината и взимането на решения. Победа за силния екип на Община Банско, с този хубав номер 1 – защото тази победа е необходима не само на нас в БСП, не само на жителите на населените места от региона, а защото това ще бъде важно  и за националната политика”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Банско на среща с кандидатите на социалистите за местната власт, със симпатизанти и жители на населените места от общината.

„ПП и ДБ предадоха избирателите си, предадоха всички, които искаха промяна. Със стотици хора сме стояли по площадите. Ние от БСП години наред искаме промяна на модела ГЕРБ, но енергията на площадите, енергията на хората отиде напразно. ГЕРБ също предадоха своите избиратели  – те щяха да се борят ПП никога да не се върнат на власт – уви, прегърнаха се. И вие виждате, че единствената спойка между тези две партии са интереси, власт, пари, постове.Виждате караници кои фирми от кой списък да вземат парите от ПВУ, кое лоби да овладее службите, за да ги ползва за партийни и лични цели”, посочи лидерът на българските социалисти.

Нинова бе категорична, заявявайки предателствата, извършени от управляващите спрямо българските граждани: „Продажбата на двата ядрени реактора на АЕЦ „Белене” е предателство спрямо български национален интерес. То бе направено във време, в което Европа възражда ядрената енергия като зелена енергия.  Във Франция започват изграждането на 14 нови ядрени централи – нашите продават”, посочи лидерът на БСП.

„Предадоха въглищните централи – ще ги затворят, дали сега, дали след 3 години, ще ги затворят. В момент когато Германия отваря старите затворени въглищни централи, защото, казват, че не могат да се справят през зимата без ток”, продължи Корнелия Нинова.

На следващото място тя посочи предателството, извършено от „сглобката” спрямо българските земеделски производители. „Предадоха земеделието, когато казаха, че вдигат забраната за внос от Украйна и убиха редица малки и дребни земеделски  производители. В момента намаляват помощите за хора, които отглеждат животни – тези с до 150 животни ще взимат по-малко субсидия отколкото досега, а тези с над 150 животни ще взимат повече. Стимулират се големите – убиват се малките”, заяви Нинова.

Тя  посочи два огромни проблема, които чакат всички български граждани заради войната в Израел. По тях  управляващите мълчат: „Гигантска миграционна вълна и повишаване на цените на петрола и горивата, а оттам и на стоките, на всичко. Всеки български дом ще го усети. От 2 дни петролът тръгна нагоре с 5 %. Прогнозите са, че ще стигне много повече.  Инфлацията ни е 8 %. И тя ще расте.

Ние смятаме, че трябва да се прегледа държавният резерв, да се види с какви запаси разполагаме, за колко време има горива, лекарства, храни. Не искам да ви плаша излишно, просто сме обективни и виждаме, че тези опасности вече се отчитат в цял свят”, посочи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова добави притеснителния факт, че на фона на тези проблеми, управляващите предвиждат вдигане на данъци и замразяване на социални разходи, защото се очертава сериозна финансова дупка в бюджета.

„Казвам всичко това, защото промяната на политиката на национално равнище минава през промяната в общините – през победа на БСП като социална алтернатива на тези избори, през разграждане на модела ГЕРБ”, призова лидерът на БСП.

По думите й това трябва да бъде целта, стимула, желанието да се гласува. „ Хората се измориха от толкова избори. Тази несигурност и нестабилност ги демотоивира, не вярват в промяната, особено след поредната измама на ПП-ДБ”, заяви Корнелия Нинова, но призова за активност и се обърна към хората:

„Ние заставаме пред вас с чиста съвест и с открито лице, защото не ви предадохме. Подложени бяхме и сме на изпитания  – с първото предложение на Борисов през 2017 г. да бъда председател на Народното събрание до ден днешен. Отказахме им. Ние не сме там, просто, за да се уредим 10-на, 20, 50 човека, ние сме там заради хората, които са ни изпратили в Народното събрание да работим за тяхното добруване“

Председателят на БСП не скри, че заради този отказ, принципност и последователност на БПС са започнали ударите: „Знаете как действат – започна пропаганда, започнаха вътрешни битки в БСП, започна всякакъв натиск. И въпреки това удържахме, и когато се обсъждаше дали да се прави правителство – казахме, че ние в тази сглобка не можем да участваме по политически, морални, човешки подбуди. Защото, от нас те очакваха да бъдем съучастници във всичко това, което става днес. Няма как БСП   да участва в тези днешни решения на управляващите”, категорична бе Нинова.

Затова тя се обърна към хората в Банско да гласуват не просто с емоция за поредното ново, което ще ни спаси, а да гласуват за нещо сигурно. „Защото времената са несигурни  и се иска партия, искат се държавници, политици, които ще дадат сигурност. А нашата сигурност – на БСП,  е изпитана. Ние само за 7 месеца бяхме в управлението и макар по време на война, постигнахме най-силната социална политика  – 20 млрд. лв. в онези кризисни времена за безплатни детски градини и ясли, за увеличено майчинство, увеличени пенсии, вдигната минимална работна заплата, ваучери за храна на работниците. Знаем, че не е достатъчно и че инфлацията го изяде. Но направихме всичко по силите си”, посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична: „Ние в онова правителство бяхме преградата да не се случи всичко това, което се случва сега. Още тогава имаше опити за такъв натиск – и за това да бъде продадена и предадена българската енергетика, и за отбраната ни, и за това да си даваме ракетите С 300, и всичко. Ние бяхме „стоп” на всичко това.

Тя се спря на още един важен за държавата ни въпрос: тежкият миграционен поток, който ни чака. „На 4 октомври в Европа, с представителите на всички европейски държави е обсъждано приемането на нов регламент по миграционна политика. Един от елементите е да се приемат квоти от мигранти от държави с голям натиск в други държави. В момента най-засегнати  са Испания, Италия, Гърция. Ако това нещо се приеме – означава България да приема  процент квоти от мигранти от европейските държави. Това за нас е абсолютно неприемливо. Още по-неприемливото е, че никой не знае България каква позиция заема – управляващите мълчат. Затова настояваме председателят на парламентарната комисия по външна политика в НС Бойко Борисов незабавно да я свика и  да  каже публично какво се случва”, заяви Корнелия Нинова.

Тя призова хората да гласуват с номер 1 за истинска промяна на модела ГЕРБ , която да тръгне от местната власт, за да се прехвърли и на национално равнище.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *