Борислав Михайлов това не е изслушване, а нападение срещу мен

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше изслушан в Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание.
Повод за стова станаха размириците около Националния стадион „Васил Левски“ на 16 ноември преди мача България – Унгария.
„БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него.
Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва“, заяви Борислав Михайлов, цитиран от БНТ.
„Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция. Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне.
Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се тълкува от всеки или от всички тази дълга кореспонденция.
Тук никой не иска фактите, а иска да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво изслушване, а нападение срещу мен“, каза още президентът на БФС, цитиран от БНР.
Междувременно, по време на извънредно изслушване в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента стана ясно, че Инспекторатът на Министерството на вътрешните работи (МВР) ще провери всички действия на служителите на министерството по време на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) включително и срещу висшето ръководство.
Проверка ще изследва планирането и подготовката на полицейското мероприятие, съобщава БТА.
Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че ще бъдат осигурени допълнителни обучение за полицаите участващи в охраната на масови мероприятия.
Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов посочи, че момичето, което заяви пред медиите, че е било удряно в корема и обиждано от полицаи, наистина е било задържано в Първо районно управление. По случая е назначена проверка. След задържането момичето е транспортирано в болница, където са ѝ направени пълни, обстойни прегледи и не е констатирано от лекарите дори одраскване, коментира Николов. Той добави, че днес тя ще се яви в СДВР, за да даде обяснения за случилото се.
Във връзка с това, че Столична община не е поискала становище от СДВР преди да съгласува протеста на 16 ноември, Николов посочи, че действията на полицията биха били едни и също и при разрешен и при нерегламентиран протест.
Ще бъдем непримирими към служители с недобросъвестно отношение и там, където открием признаци за състав на извършено престъпление, ще сезираме прокуратурата, обяви главния секретар на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *