БЧК и Kaufland с нова съвместна кампания за осигуряване на безплатна топла храна в училище

През м. декември БЧК отново си партнира с Kaufland България. Компанията приветства всички желаещи да извършат добро дело, като отделя средства от продажбата на детски играчки от собствената си марка Kidland®. За всяка продадена играчка компанията ще дари 30 стотинки на Програмата „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК). Чрез нея са осигурява безплатна топла храна за ученици в неравностойно положение.

Kidland® играчките са част от специална брошура с триседмична валидност до 24.12., представяща над 200 идеи за подаръци за деца.

Програма „Топъл обяд“ на БЧК подкрепя деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. От 1 декември приблизително 1 800 деца от цялата страна получават безплатна топла храна в училище всеки учебен ден през студените зимни месеци. За 20 години Програмата е подкрепила над 24 000 нуждаещи се деца в страната.

„За нас е истинско удоволствие да си партнираме с Kaufland България и им благодарим за дългогодишната подкрепа и ангажираност. Компанията е един от нашите предани партньори в тази инициатива, която осъществяваме цели 20 години. От началото на нашето сътрудничество, средствата, дарени от клиентите на Kaufland чрез програмата, са достигнали впечатляващата сума от над половин милион лева!“, споделя акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

„Много сме щастливи, че за 15-а година предоставяме на нашите клиенти шанса да направят покупка с истинска кауза за едни от най-светлите празници през годината. Така те ще зарадват не само своето дете с подарък, а ще раздадат двойно щастие – и на дете в нужда. Весело Рождество и щастливи празници!“ – каза Ялчин Джем, търговски директор на Kaufland България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *