Все повече българи търсят имоти в Дубай

Все повече българи търсят имоти в Дубай, показват данните на компанията за луксозни имоти Unique Estates. С 22% расте броят на сделките за недвижими имоти в Дубай към есента на 2023 година спрямо същия период на предходната 2022 г. Това повишение в активността се отразява в общата стойност на сделките, която достига 97,55 милиарда AED, което представлява увеличение от 40% спрямо 69,5 милиарда AED за същия период на 2022 г, съобщава сайт pariteni.bg.

Само през октомври 2023 г. обемът на сделките расте с допълнителни 30 милиарда AED или 8,16 милиарда долара.

„През 2023 г. Дубай буквално влезе в историята, превръщайки се във водещ пазар на луксозни имоти в света. Дестинацията успя да генерира близо 850 милиона долара от жилища от висок клас, с пазарна цена от над 10 милиона долара през първите шест месеца на годината. Така Дубай за първи път изпревари Лондон, Ню Йорк и Париж. „, коментира Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates.

„Все по-голям процент от нашите клиенти в България се интересуват от инвестиция в Дубай с цел постигане на висока доходност, защита на спестяванията, възможност за препродажба на имота още в етапа на строителството и реализиране на печалба. Наблюдава се значително покачване на заявленията за „златна виза“, като български и международни инвеститори се насочват към Емирствата заради добрите инвестиционни перспективи“, казва Весела Илиева.

„В стремежа си да предложим възможно най-висока доходност на нашите клиенти все по-често препоръчваме Дубай, тъй като дестинацията предлага по-добра ликвидност спрямо българския пазар“, допълни тя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *