Президентът в момента стои отстрани и гледа сеир

Какво следва на политическия терен – коментар на политолозите Стойчо Стойчев и Георги Киряков.

„Президентът в момента проблеми няма. Той стои отстрани и гледа сеир. Не виждам нещо драматично в ограничения избор за служебен министър-председател, както и за провеждането на изборите 2 в 1. При наличие на желание всичко ще бъде свършено в срок“, посочи Стойчо Стойчев пред btv.

„Мисля, че президентът ще връчи третия мандат на БСП по традиция. Правил го е всеки път, когато е имал такава възможност“, допълни той.

„Очевидно от ПП-ДБ не знаят как да водят преговори. Очевидно е, че се върви към избори, които те не искат. Президентът прояви ирония при срещата, защото основните конституционни промени бяха инициирани от ПП-ДБ. Христо Иванов каза в „Лице в лице“, че не е очаквал, че ГЕРБ и ДПС ще предизвикат предсрочни избори“, добави Киряков.

„Ще видим кой ще бъде посоченият за служебен министър-председател. Ще видим кои ще бъдат предложени за министри. Има още една промяна в Конституцията – сега парламентът ще продължи да работи. Какво ще прави Народното събрание в тази предизборна кампания? Какво мнозинство ще има там? Какво ще се гласува в него и ще има ли плаващи мнозинства, които за тези два месеца ще изберат новите ръководства на регулаторите“, коментира още Георги Киряков.

 

Автор: ИА Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *