Световни оперни звезди гастролират във втория музикален сезон на „Съкровени гласове“

Във втория музикален сезон със световни изпълнители на „Съкровени гласове“ по идея на Соня Йончева и компанията ѝ SY11 Events в България ще участват Виторио Григоло, Пьотр Бечала, Роландо Вийязон, Джойс ДиДонато. С рецитал ще се включи и самата Соня Йончева.

След успешния първи сезон на цикъла „Съкровени гласове“, който приключва с концерт с участието на популярното френско мецосопрано Клементин Марген, на 31 май в зала „България“, ще последва и втори сезон, който започва на 25 октомври с рецитал на любимеца на италианската публика Виторио Григоло и ще завърши на 31 май догодина с изява на американската суперзвезда сред оперните диви Джойс ДиДонато.

„С първия сезон „Съкровени гласове“ представихме по-млади и много характерни оперни артисти със собствен почерк в класическото изкуство. Във второто издание на цикъла насочваме прожекторите към едни от най-запомнящите се и талантливи световни оперни певци от първите редици на това изкуство, натрупали доста богата кариера и биография зад гърба си. Искаме да ги покажем пред българската публика в тяхната интимна музикална същност и необятните им гласови възможности“, сподели Соня Йончева, която организира двата сезона „Съкровени гласове“ заедно с продуцентската си компания SY11 Еvents.

Всички пет концерта от втория сезон „Съкровени гласове“ ще се проведат в зала „България“ с начален час 19:30, а билетите за тях вече са налични в сайта на „Ивентим“, съобщиха организаторите.

Началото на новия сезон ще бъде дадено на 25 октомври с рецитала „Италианска серенада“ на водещия тенор от Апенините Виторио Григоло. Той е сред най-младите мъже-изпълнители, дебютирал само на 23-годишна възраст в Миланската скала с концерт под диригентството на маестро Рикардо Мути. Покорявал е сцените на най-престижните театри във Верона, Мюнхен, Берлин, Барселона, Ню Йорк, Париж, Лондон, Виена. На първия си концерт у нас Григоло ще изпълни арии на Белини, Росини, Пучини, Доницети, Верди, Маскани под акомпанимента на грузинската пианистка Мзия Бахтуридзе, концертирала многократно в „Ла Скала“ и „Карнеги Хол“.

Малко преди коледните празници, на 3 декември, ще е рециталът на българската дива Соня Йончева, озаглавен „На една звезда“, който ще бъде представен за първи път у нас след десетките гастроли на примата ни именно с тази концертна програма из най-престижните световни сцени. Сопраното ще изпълни композиции на Верди, Леонкавало, Пучини, Мартучи и други заедно с шотландския пианист Малкълм Мартино, удостоен с Ордена на Британската империя през 2016 г. за заслуги към музиката в световен мащаб.

Третият поред концерт от Сезон 2 на „Съкровени гласове“ е отреден на световноизвестния полски тенор Пьотр Бечала. Toй е сред най-търсените оперни изпълнители на нашето време и е постоянен гост във водещите оперни театри по света. Роденият в град Чеховице-Джеджице артист е признат не само заради красотата на гласа си, а и благодарение на пламенното си превъплъщение на всеки образ. Тенорът ще представи концерта „Романси“ на 19 март 2025 г. по време на първия си гастрол у нас заедно с френската пианистка Сара Тизман, която от 2016 г. е професор в Берлинския университет по изкуствата. Двамата ще представят творби на Дворжак, Чайковски, Бизе, Масне, Рахманинов, Монюшко и други.

Емблематичният мексикански тенор Роландо Вийязон е добре познат на българската публика, а гостуването му в София е второ поред. Очакваме го в зала „България“ на 2 април догодина с рецитала „Белканто“, където отново ще го чуем в акомпанимент с пианистката Сара Тизман. Прочутия артист ще изпълни арии на Верди, Пучини, Белини, както и познати мелодии на известни съвременни мексикански композитори. Като ексклузивен изпълнител за Deutsche Grammophon той е издал над 20 албума и е получил множество международни награди. Той е признат автор с няколко бестселъра. Сега е артистичен директор на фондация „Моцартеум“ в Залцбург.

Закриващият концерт на „Съкровени гласове“ 2, озаглавен „Кралицата“, ще се състои на 31 май догодина в компанията на феноменалната Джойс ДиДонато и американския пианист и притежател на „Грами“ Крейг Тери. Американското мецосопрано Джойс ДиДонато е носителка на няколко награди „Грами“. Безупречната ѝ певческа техника и професионална етика ѝ създават имидж на брилянтен артист, уважаван продуцент и абсолютен защитник на изкуството в различните му форми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *