„Слънчев ден“ за деца и възрастни с премиера в Драматичен театър „Рачо Стоянов“

„Слънчев ден“ с премиера в Драматичен театър „Рачо Стоянов“

На 15 април 2024 г. от 18:30 ч. в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ ще се състои премиерата на семейния спектакъл „Слънчев ден“. Автори на пиесата са Ана Батева и Любомир Колаксъзов. Именно този техен текст е оценен с първа награда за оригинален текст на Литературния конкурс за написване на пиеса-приказка за куклен театър „Михаил Лъкатник“, Ямбол (2021).

За продукцията на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Ана Батева прави специална сценична адаптация на пиесата, за да превърне постановката в едно забавно семейно преживяване.

Слънчев ден е името на отменения празник в един град, чиито жители и облик са превърнати в сиви и безлични. Магаренцето Мирко ще се опита да промени това и да върне усмивките.

Спектакълът залага на авторска музика (Стефан Здравески) и песни на живо, изпълнени от талантливите актриси с нежни гласове Мелин Ердинч и Виолина Доцева.

Режисьорът Ана Батева казва: „Посвещавам спектакъла на шестгодишната ми дъщеря Неда, която ежедневно ми напомня за малките неща, които възрастните често забравяме в стремежа си да преуспеем.“

В „Слънчев ден“ участват единадесет от актьорите на драматичния театър. Те заедно с Ана Батева превръщат постановката в динамично и изпълнено с хумор събитие, което ни подсказва безценното значение на усмивката и приятелското рамо. А музиката усилва всяко послание и го прави запомнящо се задълго.

Премиерната седмица ще завърши с гостуването на спектакъла в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив на 21 април от 11:30 часа.

„Слънчев ден“

от Ана Батева и Любомир Колаксъзов

Сценична версия и режисура – Ана Батева

Сценография и костюми – Деница Николова

Музика – Стефан Здравески

Мултимедия – Иванка Ниба

Художник на плаката – Владислав Андонов

С участието на:

Мелин Ердинч, Надежда Петкова, Виолина Доцева, Петър Рангелов, Ванина Попова, Поля Йорданова, Магдалена Славчева, Дилян Николов, Добринка Тосева, Атанас Димитров, Петко Койчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *