Народният театър „Иван Вазов“ със спектакли и през август

За първи път в историята си Народният театър „Иван Вазов“ остава отворен и през август. В месеца, когато традиционно театрите са в лятна отпуска, академичната трупа ще играе в 19 от дните.

12 хитови заглавия от репертоара на Народния театър очакват зрителите на четирите сцени – Голяма, Камерна, „Апостол Карамитев“ и „Зад театъра“, за да поддържат жив духа на театъра преди планираното силно премиерно начало на новия есенен сезон.

За нас е много важно да не прекъсва връзката между нашите представления, между актьорите и зрителите ни, каза пред „Хоризонт“ директорът на Народния театър Мариус Донкин.

„Ние си изкарахме нашата отпуска, полагаемата, която беше по време на карантината и сега вече нямаме начин, по който да можем да излизаме в отпуск.“

Директорът на Народния театър сподели, че има мечта да направи репертоар и за малките зрители.

„Иска ми се посланията, които ще има в тези спектакли, които ще направим или в тези срещи, които ще направим с нашите малки или по-малки зрители, тези представления да бъдат интересни както за тях, така и за родителите им. И при нас в момента сме взели една идея – да започнем срещата с нашите малки зрители, говорейки за българските народни приказки, четейки български народни приказки, съвместно дискутирайки върху поговорките и върху българските народни приказки“, подчерта Мариус Донкин.

 

 

 

 

 

 

cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *