Над 1000 самодейци на фолклорен събор в Ловеч

Петото издание на  националния фолклорен събор „Ритъмът на България“ 2020 ще се състои в Ловеч на 25 и 26 септември, петък и събота, в двора на Бившата казарма. Общо 55 самодейни фолклорни формации от цяла България се събират в Ловеч, това са много над 1000 изпълнители.

Организатори  са НЧ „Бяла Анаста 2016“-гр.  Ловеч, НЧ „ Напредък 1920 г.“ С. Баховица и Модна къща „Перлита“, с подкрепата на Община Ловеч.Откриването на събора е на 25 септември, петък, от 19.00 часа с концерт на Ива и Велислава Костадинови и ФФ „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста“ 2016. Гражданите на Ловеч ще имат възможност да поиграят на воля хора под звездите в двора на бившата казарма.

На 26.09., събота, от 10.00 часа на откритата сцена ще се представят участниците в събора. Регламентът на събора определя участие без конкурсен характер, от всички жанрове на народното творчество и във всички възрастови групи.

Вечерта в събота традиционно ще има надиграване на представители на танцовите формации-участници.

От 18.00 часа е официалното закриване на събора, връчване на Грамоти на всички участници и концерт и ФФ „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста“2016. По традиция съборът ще завърши с голямо общо хоро на гости, публика и изпълнители.Съборът е включен в Културния календар на Община Ловеч.

Входът за публиката в двата дни е свободен.

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *