ИЗИСКВАНЕ ОТ СУВЕРЕНА В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА ВАКСИНА СРЕЩУ SARS covid 19 .

До Министър председателя на Република България

До Министъра на здравеопазването

До Председателя на Народното събрание

До всички Парламентарни групи

 

ИЗИСКВАНЕ ОТ СУВЕРЕНА В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА ВАКСИНА СРЕЩУ   SARS  covid 19 РАЗРАБОТВАНА ОТ ПРОФЕСОР АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ -РЪКОВОДИТЕЛ НА ЛАБОРАТОРИЯ ПО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ИМУНОЛОГИЯ КЪМ БАН И НА ЕКИПА МУ

Ние, българският суверен, върховният закон в република България,  изискваме от отговорните  институции да подкрепят българската наука и усилията на нашите учени за създаване на универсална ваксина срещу Ковид 19, за която  професор Андрей Чорбанов и екипът му алармират многократно чрез медиите. Властимащите  неглижират българските  научни постижения и ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо  с тях. Налага се да припомним, че България е лидер в производството  на ваксини от 1960 г. до момента. Историята започва с доктор Сребра Родопска, която през 1948 година заминава за Париж заедно със съпруга си – специалиста по вътрешни болести проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А. Създателката на българската БЦЖ ваксина получава признание от световната научна общност по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като до момента тази ваксина се смята за най- добрата в света. Налага се да припомним , че всички световни открития, променили хода на човешката история, са направени от българи – за жалост повечето извън границите на България:

1.Компютърът Първият електронен, непрограмируем компютър е изобретен от Джон Атанасов – американски физик, математик и електроинженер от български произход. След опити с различните налични по това време сметачни устройства, Атанасов пръв въвежда понятието „аналогов компютър“.

2. Принтерът – Дело на българският физик Георги Наджаков;

3. Главният конструктор на първия в света транспортен пътнически самолет „Douglas DC-3“ е българин. Неговото име е Асен Йорданов;

4. Двигателите на лунния модул Орел са разработка на българина Иван (Джон) Ночев;

5. Шестият сърдечен тон е открит от д-р Иван Митев през XX век.

6. Професор Спартак Хаджиев, основоположник на основите на имунотерапията в света през 1950 г.

7. Димитър Пасков, български фармаколог  – през 1959г. открива нивалина – основното лекарство за лечение на детски паралич, спасило милиони деца по света.

Тези български открития продължават и през 21 век, но се спазва общата тенденция, когато няма реакция от страна на държавата те да се реализират извън границите на България.

Ние, като представители на българския суверен, изискваме държавата да подкрепи българската наука и да осигури на професор Андрей Чорбанов и на екипа му необходимите средства, техника и благоприятна среда, за да прославят България по света.

Сдружение Велика БолгАРИА председател-Патриция Кирилова

Интердисциплинарен изследователски екип Руните говорят – председател Мила Салахи

Фондация Тракия- председател Жорж Трак

Хава Салахи    Свържете се с автора на петицията

Публикувахме и петиция по идея на българи в чужбина, за подкрепа на българската ваксина, която ще внесем в парламента и до институциите в началото на март. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *