„Мълчания“ – изложба на Бойко КОЛЕВ в галерия НЮАНС

Галерия НЮАНС

представя

БОЙКО КОЛЕВ

„Мълчания“

изложба, живопис

16 февруари – 07 март 2021

Откриване: 16 февруари, 11-19ч. – ул. Иван Денкоглу 42, София

 

Бойко Колев е художник, който умее да естетизира ежедневното. Работата му винаги е малко закачлива, но най-вече е реверанс към малките неща в живота, към това,  в което рядко откриваме красотата. Същевременно маниерът му на рисуване по някакъв начин напомня старите майстори, чиито произведения толкова дълго е изучавал и прерисувал. Точно като тях той е наблюдателен и задълбочен в търсенето на съвършенство.

В настоящата си изложба “Мълчания”, Бойко Колев се сражава с шумотевицaта, която ни заобикаля. Картините му не са тихи, а мълчаливи. Те пресъздават онази едва доловима атмосфера на безвремие, която се появява за секунди, докато сме сами на улицата в топъл ден или пътуваме по време на пороен дъжд. В това мълчание се чуват тихи звуци от заобикалящото ни, но нищо конкретно.

Реалистичната живопис ни пренася с лекота точно там където художникът иска да бъдем, но на нас оставя  как точно да се почувстваме. Затова изложбата “Мълчания” е едно пътуване, чийто маршрут знаем предварително, но тепърва ни предстои да го изживеем.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *