Традиционното кисело мляко в престижна надпревара за Балкански лидер

Лактима ЕАД е финалист за седмото издание на Balkan Business Awards
Една от водещите компании в хранителната индустрия у нас и пазител на традициите – Лактима ЕАД, е сред финалистите на Балканските Бизнес Награди, съобщават организаторите на церемонията ВИП Комюникейшън.
Най-мащабният бизнес форум на Балканите е под патронажа на община Ловеч, а церемонията за седмото издание на Balkan Business Awards ще се състои на 26.03.2021 от 19 ч. в конферентната зала на хотел Президиум Палас.
Лактима ЕАД има дългогодишен опит в приготвянето и производството на традиционно кисело и прясно мляко, млечно-кисели напитки и десерти.
През годините фирмата успява да изгради образа си на отговорна и предприемчива компания, която съхранява българската традиция в приготвянето на кисело мляко, стриктно спазва европейските изисквания за модерно и пазещо природата производство. Лактима непрекъснато се усъвършенства с внедряването на иновации в технологично отношение, но те са с цел запазване качеството и традиционния български вкус на продуктите.
Историята на компанията започва през далечната 1957 г. като млекозавод във Велико Търново. Няколко години по-късно -през 1962 г., предприятието става поделение на Стопанското обединение „Млечна промишленост” – София. През годините компанията преминава през редица реорганизации.
От 1996 г. „Лактима“ стартира модерното си развитие и вече 25 години произвежда качествени и пълноценни млечни продукти.
Днес компанията отговаря на всички изисквания на европейските стандарти – добри производствени практики (GMP), сертифицирана e по IFS, ISO 9001 и ISO 22000, и е категоризирана като първа категория млекопреработвателно предприятие, с право на свободна търговия в рамките на ЕС.
Лактима ЕАД притежава и сертификат за биопродукция, който позволява да произвежда органични млечни продукти.
Именно дългогодишната история и екипът от професионалисти прави Лактима ЕАД компания с опит и традиции, които непрекъснато се развиват и подобряват.
Партньори на Балканските Бизнес Награди са: Българската Агенция за Инвестиции, Българската търговско-промишлена палата, Българо-гръцката Търговска Камара, Конфиндустрия България – Италия, Българо-македонския Бизнес Клуб, Сръбско-българската търговска камара, Турско-българската търговско-индустриална камара, Гръцко-руската търговска камара, Бизнес клуб Лондон и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *