Горанов е купил офиси за 750 000 лева

Фирмата „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър Владислав Горанов, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. Това сочи проверка на вестник „Сега“. Сделката с продавача „Лазур 94″ АД е сключена на 27 май. Бизнес имотите се намират в блок 11 на бул.“Цариградско шосе“. Първият имот е офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Бившият финансов министър е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга – още 11 500 лв. Той има консултантска фирма, която още не е публикувала годишен финансов отчет.
Владислав Горанов беше финансов министър в последните два кабинета на Бойко Борисов. Той напусна поста на 24 юли миналата година. Тогава Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Един от отстранените бе именно Горанов. В имуществената си декларация за 2019 г. той декларира два апартамента – от 82 кв.м, придобит през 2007 г., и 50 кв.м, придобит през 1997 г., припомня „Сега“. Той декларира, че ползва безвъзмездно апартамент от 180 кв.м., който е предоставен от кръстниците му. Жилището се намира в луксозния комплекс „Есте хоум“, построен от фирма на братя Домусчиеви. От три години спецпрокуратурата не може да приключи разследването за апартамента, в който живее Горанов.
От Дубай Васил Божков обяви, че е дал над 60 милиона лева на Бойко Борисов и Владислав Горанов като рекет, за да не закачат хазартния му бизнес в България. Божков казва, че за всякакви въпроси, свързани с Държавната комисия по хазарта, той е държал връзка лично с Горанов.
Вече съм извън политиката и нямам намерение да коментирам търговската си дейност, заяви бившият финансов министър. Владислав Горанов е учредил дружеството си „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, след като напусна политиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *