„Образование без раници“ те предизвиква да станеш застъпник на Земята до 1 юни

Автор: Дара Сапунджиева

Образователната организация “Образование без раници” стартира своя еко проект “Стани застъпник за Земята с Кан Академия!” – национално онлайн състезание по екология с “Кан Академия”, чието официално начало ще бъде дадено през март 2022 г. Целта на събитието е да допринесе за информираността на учениците и младите хора по въпроси, свързани с екологичните и климатични проблеми. 

През 2021 г. “Образование без раници” включи ново съдържание по екология в глобалната образователна платформа “Кан Академия” като именно новото съдържание ще бъде и тема на състезанието –  курса по екология и разделите ЕкологияИстория на живота на Земята и Биоразнообразие и опазване в курса по биология в Кан Академия.

Състезанието ще продължи до 1 юни 2022 г., а възможност да участват ще имат учениците и младите хора на възраст от 16 до 35 години.

Източник: Khan Academy – Кан Академия на български

Наградите и техните спонсори ще бъдат обявени със старта и условията на състезанието в началото на март на сайта на организацията, а победителите ще получат възможността да се включат в обществената кампанията “Стани застъпник за Земята с Кан Академия!”. Участието в събитието ще включва среща-дискусия с експерти и активисти от сферите екология, опазване на климата, биоразнообразието и биологията.

Освен това, “Образование без раници” ще проведе информационна кампания в социалните мрежи, обръщаща внимание към важни екологични и климатични теми. Освен експерти, активисти, университетски преподаватели, право да се присъединят в кампанията ще имат гимназистите и младите хора, участвали в Националното онлайн състезание по екология. Идеята зад кампанията е да се представят достоверни източници на информация за екологичните и климатични проблеми и да помогне със съвети за ежедневието за това как всеки да допринесе за борбата с климатичните промени на глобално и на битово ниво.

Източник: Образование без раници

„Кан Академия“ е една от най-разпространените безплатни образователни платформи в света,  ползвано от над 130 млн. души по света. Проектът “Стани застъпник за Земята с Кан Академия!” се организира от “Образование без раници” с финансова подкрепа по проект “Game over? Do not let climate change end the game”, изпълняван в България от Българска фондация Биоразнообразие с подкрепата на програма DEAR (Development Education Awareness Raising) към Европейската комисия. Партньор на “Образование без раници” по проекта “Стани застъпник за Земята с Кан Академия!” е Биологическият факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Източник на корица: iStock

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *