Деца от Кюстендил нарисуваха бял гълъб – символ на мира

Автор: Каролина Занкова

Малките кюстендилски активисти нарисуваха огромен бял гълъб, който призовава за мир. Децата са от школата „Новите майстори“, а рисунката заблестява в града на 3-ти март. 

Рисунката е разположена на площ от един декар, а материалът, с който е нарисувана е боя на варова основа. Това означава, че произведението им няма да бъде лесно изтрито от метеорологичните условия навън.

20 деца от школата взели активно участия, а случайните минувачи с удоволствие им помагали. Организаторът на инициативата и учител по изобразително изкуство – Евгени Серафимов, коментира:

В момента братя християни се избиват, а е време за покаяние. Гълъбът всъщност е този, който донася маслиновата клонка и съобщава на Ной, че потопът е свършил. Точно това е и нашата молитва – този потоп да свърши завинаги! Ние сме толкова объркани. За мир не бяхме говорили толкова отдавна, колкото не бяхме говорили и за здраве преди пандемията. Войната е един вирус, който се надяваме да не се превърне в пандемия. Това е нашата молитва за мир и тя е по-мощно оръжие от онези, които гледаме по телевизията.

Белите гълъби са наистина най-красивият символ и дори нашите предци са знаели това. Уважението, проявено към белите гълъби, датира от много векове и ние продължаваме да почитаме тази красива птица и днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *