Седем ритуала за щастие, докато пътувате до работното място

Пътуването до работното място може да бъде досадно, независимо от обстоятелствата.

Трафикът е кошмар, автобусите са претъпкани, метртото се бави. Дори ходенето пеша или колоезденето понякога са разочароващи.

Но тъй като не можем да избегнем пътуването до работното място като цяло, защо да направим пътя до там по-забавен? А така и денят ни ще бъде по-щастлив.

Ето няколко малки начина, црез които да обърнете пътуването в своя полза:

Съсредоточете се върху любимата си песен

Проучванията показват, че слушането на любима музика е равносилно на медитацията и може да подобри настроението ви.

Заредете се с успокояващ аромат

Ако има аромат, който ви привлича и ви носи много радост, помиришето го, преди да излезете. Това може да е лосион с аромат на цитрусови плодове или парфюм с лавандула. Изследванията показват, че ароматерапията може да е полезна за психичното здраве, а лавандула и мента са две популярни етерични масла, които могат да ви успокоят и да подобрят настроението.

Направете няколко дълбоки вдишвания

Когато се чувстваме изключително стресирани или тревожни, тялото ни преминава в състояние на „бий се или бягай“, или „режим на оцеляване“. Дълбокото дишане активира парасимпатиковата нервна система в телата ни, което ни извежда от това чувство и ни успокоява.

Чуйте се с любим човек

Обаждането на приятел или член на семейството може да ви помогне да подобрите настроението си, докато се придвижвате от точка А до точка Б. Говорете с хора, които ви носят радост и щастие.

Слушайте любимия си подкаст

Слушането на подкаст или история, която ви кара да се смеете, може да ви помогне да се чувствате по-щастливи. Ако все още нямате любим такъв, изберете да искате да слушате някой, който не е фокусиран върху работата или новините, тъй като може да бъде стресиращ.

Вдъхновете се

Ако можете, променете малко пътуването си до работното място и си позволете малка награда. Това може да означава да си вземете лате, преди да се отправите към офиса, или да минете по живописен маршрут и да се насладите на красотата на природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *