Белев и Сандов призовават зелените на протест, за да бранят протежетата си

Бившият министър на екологията Борислав Сандов и неговият заместник Тома Белев организират утре протест срещу новия министър на околната среда и водите – Росица Карамфилова, научи Еко Новини.

Поводът е, че тя е отстранила кадри назначени от тях. Зелените са недоволни, че са сменени директорите на НП Централен Балкан, Рила и Пирин. Както Еко Новини съобщи, двама от тях са назначени без конкурси, с презумпцията, че ще изпълняват длъжността временно.  

Публична информация е, че Сандов и Белев направиха чистка в МОСВ като назначаваха само еколози от неправителствени организации и коалицията „За да остане природа в България“.

Същото сториха и във всички други структури към министерството. Поголовно бяха отстранявани доказани професионалисти с научни степени и познания и на тяхно място се сложиха лоялни зелени активисти.

За 7 месеца: Какво свършиха Сандов и Белев в министерство на екологията? 

Безпардонно Сандов и Белев махаха и слагаха техни приближени в Районите инспекции по околна среда, Басейновите дирекции и Национални паркове.

Другата причина, която се споменава в публикация, която се върти из затворените групи на зелените във Фейсбук, е приемането на целите за опазване в Кресненското дефиле от Националния съвет по биоразнообразие. Нещо, което зелените бавеха над две години, за да се блокира процедурата за АМ Струма, за което от Еко Новини съобщихме първи.

Сандов и Белев са се обърнали в социалните мрежи с призив за протест към хората от близките им кръгове, като целта им е да бранят протежетата си, на които разчитат да им дават обществени поръчки и финансиране.

Междувременно излязоха окончателните данни за преференциалният вот. Те са катастрофални за зелените. Сандов в София е с 908 преференции и 205 в Монтана, а Белев в Хасково има 71 и 434 в София.

Източник

One Comment on “Белев и Сандов призовават зелените на протест, за да бранят протежетата си”

  1. „Калинките“ назначени от Сандов и Белев нямат място на ръководни позиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *