Лионел Меси основава компании за инвестиции в технологии и спорт

Футболната суперзвезда Лионел Меси основава холдингова компания, която да инвестира в спорт, медии и технологии на световно ниво, съобщава Bloomberg.

Базирана в Сан Франциско, Play Time Sports-Tech HoldCo ще бъде основният инвестиционен инструмент на Меси, се посочва в изявление. Компанията ще проучва възможности във всеки етап на развитие, които могат да включват подпомагане на стартъп основатели да изградят футболни-технологични компании или да инвестират в отбори например.

„Развълнуван съм да разширим нашите корени към Силициевата долина и че Play Time ще си сътрудничи с дръзки предприемачи от целия свят“, казва Меси в изявление.

Play Time ще бъде управлявана от Размиг Ховагимян, партньор в компанията за рисков капитал Graph Ventures. Майкъл Маркез, основател и партньор в инвестиционната банка Code Advisors, ще бъде специален консултант.

Ховагимян е съосновател и на футболното начинание Matchday.com, което възприема Play Times за първия си инвеститори и планира да стартира преди Световното първенство по футбол през ноември тази година. Холдинговата компания държи дял и във футболно-технологичния стартъп AC Momento.

„От времето, когато срещнах Лео и семейство Меси през 2017 г., беше ясно, че тяхната визия за бъдещето е дръзка“, казва Ховагимян в изявление. „Те искат да продължат да имат пряко и трайно влияние на и извън терена“, допълва той.

В съобщението не се включва информация за сумата, която ще бъде инвестирана.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *