Десислава Трифонова: Темата с „Джемкорп“ тепърва започва

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по Бтв Десислава Трифонова, каза че темата за „Джемкорп“ тепърва започва. „По всички медии се обикаля и се прави опит за омаловажаване на цялата тема и да се направи така, че ПП няма нищо общо с този меморандум.“

В момента този меморандум е все още в сила, цитира енергийният министър, Трифонова. „В меморандума само в писмена форма или едностранно – но с два подписа, може да се прекрати меморандума. В петък министърът на енергетиката е изпратил едностранно, а предишният е изпратил двустранно споразумение между него и Джемкорп, което трябва обаче да съдържа два подписа, а не един подпис, за да бъде валиден. Вчера господин Бостанджиев си призна, че не е подписал този договор и не е уведомил българската страна.“

Меморандумът могат да го наричат както си искат, но той е чист договор, защото страните са поели взаимни ангажименти, които трябва да изпълнят, обясни Трифонова. „Щом от страна на Джемкорп не е подписано, това означава, че те могат да имат финансови или други претенции“.

Принципалът на „Топлофикация“ София не е министърът на енергетиката и аз искам да попитам в качеството си на какъв е подписал този меморандум с тази точка за „Топлофикация“, попита Трифонова.

Кирил Петков никога не е нареждал проверка на ДАНС по отношение на фирмата „Джемкорп“, ДАНС се самосезира и има тяхно становище, което е достатъчно да накара Петков да запознае членовете на МС с доклада, допълни Трифонова. „Какво е правил този доклад 3 месеца в чекмеджето на Петков, защо той не е уведомил МС и защо не са взети незабавни? На база на този доклад след 3 месеца се взима решение за прекратяване на меморандума, но той все още въпреки това не е прекратен“.

Как се дава цялата енергетика на България се дава на една компания, за която ние не знаем дали господин Бостанджиев може да представлява тази компания – разбирате ли докъде стигат нарушенията, попита Трифонова.

Още в петък внесохме предложение за временна комисия, която да разследва както подписването, така и прекратяването на меморандума, обясни Трифонова. „Тази седмица подаваме сигнал до МВР и до ДАНС точно по тази тема“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *