Дончев: Единият вариант е силна кандидатура за премиер, другият е по-компромисна фигура

Вариантите обичайно са повече от два в сложна ситуация за излъчване на премиер. Борисов коментира, че единият вариант е силна кандидатура с мощна подкрепа в партията – самият той и другият вариант е фигура, която да събира по широка подкрепа, включително и когато партиите са разделени, да кажем по-компромисна фигура.

Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ пред бТВ. Днес  кандидатът за премиер ще вземе папката от президента Радев. Кандидатът ще получи мандата, добави Донев. Утре ще  разбере името, сподели  Дончев и отказа да коментира дали ще бъде част от проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Част от политическите сили имат дефицит на политически тези, затова и беше тази голяма истерия от някои политически сили. Така коментира Дончев скандала между депутатите за хартиената бюлетина. „Всеки гражданин, който предпочита да гласува машинно ще може да го направи, както и тези, които предпочитат с хартия също ще имат тази възможност. Ако някой има опасения за електронната памет, тя също може да бъде проверявана. Беше излишна цялата истерия в парламента, ние ерозирахме доверието в населението и то без причина. Притеснява ме това как някой твърди, че близо 100 000 души администратори могат да бъдат измамници. Има наблюдатели, застъпници, членове на СИК, които да гарантират честността“. Аз не твърдя, че която и да било технология на гласуване е лоша. В тази ситуация най-лошото е една част от българите да бъде пренебрегвана за сметка на друга част от населението. Сега всеки има своето право“, уточни още Дончев.

„Неприемането ни в Шенген от страна на някои държави се дължи на две години политическо бездействие, плюс това някои политици даваха аргументи на това колко сме корумпирани, а това не се прави така, никоя държава не го прави. Ако бяхме изградили 5-метрова бетонна ограда, това щеше да върши по голяма работа, но щеше да е и по-скъпо. Ако искаме да имаме по-силна позиция в Европа, на Балканите, в света, българските политици трябва да спрат да решават вътрешните си проблеми, ангажирайки европейски институции, което стана практика последните години“, коментира още Томислав Дончев. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *