Държавният глава Румен Радев удостои полковник Христо Ганецовски с висше офицерско звание

Нарастващите рискове пред сигурността изискват Въоръжените сили в много по-динамичен порядък да развиват адекватни отбранителни способности, висока подготовка на щабовете и формированията и повишена оперативна съвместимост. Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на церемония в Гербовата зала на президентската институция, на която удостои полковник Христо Ганецовски с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Със свой указ президентът го освобождава като командир на База за командване, управление и наблюдение и го назначава на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите.

Президентът посочи, че удостояването на бригаден генерал Ганецовски с ново звание и длъжност е израз на усилията му през годините за развитието на Въоръжените сили, издигането на техния авторитет, както и признание за професионалните и лични качества на българския военнослужещ. Държавният глава подчерта, че длъжността на заместник-командир на Съвместното командване на силите е натоварена с по-висока отговорност, а променената среда на сигурност налага ефективно командване и управление на всички нива.

Държавният глава открои важната роля на Съвместното командване на силите при планирането, подготовката и ръководството на съвместни национални и многонационални операции, както и на контингентите на Въоръжените ни сили по мисии и операции зад граница.

Бригаден генерал Ганецовски увери, че няма да пожали време и усилия, за да изпълни със съдържание оказаната му чест да заеме тази висока длъжност в период, изпълнен с динамични промени и предизвикателства пред сигурността.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *