Тази година, коледната трапеза ще струва повече, твърдят различни анализатори. Задължително на масата, трябва да има и баница. Колко златна – не заради загара, а заради цената ще е тя – провери Биляна Борисова.
За вкусна коледна баница отиваме при една от майсторките й в Чипровци. Избираме да направим обикновена баница с готови, но местни кори.Първо се отбиваме в магазина. Купуваме кори, 5 яйца, сирене, олио, сода и бакпулвер, които ни излязоха 17,88 лв.
В тази цена не включихме маслото и киселото мляко. В сравнение с декември, миналата година, сега някои от цените на продуктите са нараснали със 100 процента.
„От всичките продукти за баницата, най-много е поскъпнало яйцето. Беше 0,30 лв., а сега е 0, 45 лв.”, коментира Соня Иванова, продавач в хранителен магазин.

„Един пенсионер с минимална пенсия няма как да се справи. Коледната добавка ще стигне за една баница. Ами другото?”, коментира Ванюшка Иванова.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg