Рекордни цени на яйцата

Тази година, коледната трапеза ще струва повече, твърдят различни анализатори. Задължително на масата, трябва да има и баница. Колко златна – не заради загара, а заради цената ще е тя – провери Биляна Борисова.

За вкусна коледна баница отиваме при една от майсторките й в Чипровци. Избираме да направим обикновена баница с готови, но местни кори.Първо се отбиваме в магазина. Купуваме кори, 5 яйца, сирене, олио, сода и бакпулвер, които ни излязоха 17,88 лв.

В тази цена не включихме маслото и киселото мляко. В сравнение с декември, миналата година, сега някои от цените на продуктите са нараснали със 100 процента.

„От всичките продукти за баницата, най-много е поскъпнало яйцето. Беше 0,30 лв., а сега е 0, 45 лв.”, коментира Соня Иванова, продавач в хранителен магазин.
 

istock
istock

 

„Един пенсионер с минимална пенсия няма как да се справи. Коледната добавка ще стигне за една баница. Ами другото?”, коментира Ванюшка Иванова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *