ОСИГУРЯВАТ РЕДА И СПОКОЙСТВИЕТО В БАНСКО ПРЕЗ ЗИМАТА

По покана на кмета на община Банско Иван Кадев, днес се проведе среща във връзка с осигуряването на реда и сигурността с допълнителни полицейски ресурси от България, Румъния и Гърция по време на туристическият зимен сезон 2022/2023. В работната среща от румънска страна участваха полицейският аташе на посолството в София г-н Александру Йоргулеску, гл.комисар Керча Дору и полицай Мариус Фегору, а от българска – комисар Димитър Илчев, началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР Благоевград, гл. инспектор Кирил Стоянов – началник на РУ на МВР Банско, председателят на ОбС Банско Костадин Загорчин и секретарят на Общинска администрация Иван Докторов.
Участниците в дискусията заявиха, че е създадена необходимата организация и е осигурена логистиката за пребиваването в Банско на необходимия брой униформени служители на реда през целия сезон. Освен тях, през това време ще има и допълнителни усилени патрули на жандармерията и автопатрули от Областна дирекция на МВР Благоевград. В графика на Районно управление на полицията-Банско вече са включени полицаи от Румъния, а след Коледа към тях ще се присъединят и колегите им от Гърция. Всички командировани в Банско полицаи са настанени при добри условия, подчерта комисар Илчев. Той уточни, че МВР осигурява престоя им със собствени средства.
Община Банско е в непрекъснат контакт и взаимодействие със силите на реда и е в готовност да съдейства чрез общинската служба „Обществен ред и сигурност“, заяви кметът Иван Кадев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *