Nexo купи офис в строеж в столичния квартал „Лозенец“

Международната компания за дигитални активи Nexo, създадена в България, купи офис сградата M2 в столичния квартал „Лозенец“. Тя е с площ от 28 хил. кв. м и все още е в етап на строеж. Компанията смята да установи всичките си служители там, които към момента са над 650.

Сделката се случва на фона на нова порция нестабилност на криптопазара с няколко кризи с ключови играчи през последните месеци. Стойността на сделката не се съобщава, но според консултантите от Avalant договорените условия я превръщат в най-голямата на пазара на офис сгради за тази година.

Миналата година най-голямата офис сделка у нас беше придобиването на Park Lane Office Center от софтуерната компания SAP. Тогава тя плати за сградата с площ от 34 800 кв. м в квартал „Хладилника“ 50 млн. евро.

„С новопридобитата си сграда с обширните 28 хил. кв. м в централния софийски квартал „Лозенец“ отваряме нова страница за постоянно нарастващия ни екип“, коментират от Nexo пред Investor.bg.

Бъдещият офис на компанията, който от началото на 2022 г. има акт 14, е на девет етажа, с четири подземни нива. Към момента е с напълно завършена фасада, а основните системи в нея също до голяма степен са изпълнени. Към момента текат интериорни и допълнителни подобрения, които според Nexo ще превърнат сградата в най-модерния офис в страната.

„Проектирането ще бъде в посока изграждане на устойчива сграда от гледна точка на енергийна ефективност, въвеждане на високи технологии, съвременни системи за сигурност, създаване на здравословна работна среда и зелени площи“, отбелязват от компанията.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *