„SOHO“ представя фотоизложба и филм на Никола Багаров

Броени дни преди началото на астрономическата зима – на 16 декември от 18,30 ч., домакините на „SOHO“ (София, ул. „Искър“ 4) канят на среща с Никола Багаров и неговия „Lifestyle“, пресъздаден в 31 цветни фотографии от България, Гърция, Турция, Швейцария, Ирландия и Южна Америка и един късометражен филм от о-в Лимнос. Изложбата може да се разгледа до края на зимата – 20 март 2023 г., всеки делничен ден между 9 и 18 ч. Никола намира вдъхновение и смисъл в живота в пътешествията и работата си, запознанствата и общуването, изгревите и залезите. Завършил е университет в Германия и повече от шест години се занимава със създаване на видеосъдържание. Страст, която открива чрез фотографията, към която обича да се завръща, когато работи върху видеопроект на по-интересна локация.

Работата му често е свързана с пътуване из света и заснемане на реклами и документални филми, а извън нея кара колело из планините, кайт и уиндсърф из моретата и океаните, и фрирайд ски по зимните склонове.

Затова и проектите, свързани с екстремни спортове са му любими и вярва, че може да ги заснеме от оригинален личен ъгъл.

Откакто баща му го завежда на о-в Лимнос на 14-годишна възраст, се влюбва във всички водни спортове с водещи уинд и кайт сърф. През 2021 г. Никола за първи път попада на острова през октомври, когато условията са тотално различни. Вятърът е много по-силен, доста по-студено е и хората на острова са много по-малко. Тази различна „светлина“ го вдъхновява да направи късометражен филм, в който ни среща с целогодишни обитатели на острова и с такива, които умишлено остават през този месец, за да практикуват любимите си екстремни спортове. Повече за него може да се намери в портфолиото му https://outframemedia.com/ и IG профила му https://www.instagram.com/bagarov/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *