Повишава се интересът към зелените сертификати на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги

/КРОСС/ Въпреки несигурността на енергийните пазари, през изминалата 2022 година се затвърди тенденцията за повишаване броя на клиентите, които избират доставката на 100% зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. Динамиката на пазара и непредсказуемостта в движението на цените на електроенергията не намали интереса към удостоверенията, издавани от енергийното дружество.

През 2022 година компанията достави енергия, изцяло произведена от ВЕИ на близо 30 компании с годишно потребление от 150 000 МВтч. Сред компаниите, извършващи дейността си с доставката на изцяло зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги са А1 България, Нестле България, Кока-Кола, Екуиникс, Екстрапак, DHL, Палфингер Продукционстехник България, Коутс България, Юнимастърс Лоджистикс, Цератицит България и други.

Профилът им е разнообразен, като тяхната дейност е в различни сектори – телекомуникации, хранително-вкусова промишленост, производство на опаковки и хартиени изделия, производство на конци, кранове и подемна техника, логистика и транспорт, инструменти и машини за индустрията и други. Снабдяването с изцяло зелена енергия е неизменна част от ESG стратегиите на редица компании и ясно демонстрира тяхната отговорност към устойчива работа в полза на обществото и околната среда. Електрическата енергия от ВЕИ подпомага изпълнението на амбициозните екологични цели за намаляване на въглеродния отпечатък и пълна декарбонизация, с които все повече компании в глобален мащаб се ангажират.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Популяризирането на зелената идея е сред водещите приоритети на компанията. За разлика от централите, работещи с изкопаеми горива, възобновяемите източници на енергия не отделят парникови газове в атмосферата. Компанията беше първият доставчик на електроенергия у нас, стартирал издаването на удостоверения за зелена енергия, които се базират на издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие гаранции за произход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *