Весела Лечева поздрави Алберт Попов за успеха в Световната купа по ски

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави най-добрия ни скиор Алберт Попов, който завърши трети в старта за Световната купа в Палисейдс Тахо, САЩ. По този начин Попов осъществи мечтата си да се качи на подиум в дисциплината, в която е сред най-добрите вече няколко години.

„Поздравявам Ви за големия успех, постигнат в слалома, където има огромна конкуренция. Подиумът в САЩ е доказателство, че упоритият труд се възнаграждава, а Вие сте сред най-добрите скиори в света. Пожелавам Ви много здраве, за да може да продължите успешната си състезателна кариера на най-високо ниво. Поздравявам и ръководството на федерацията, Вашите треньори, целия щаб, както и Вашето семейство, без чиято помощ тези успехи нямаше да са възможни“, написа министър Лечева.

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Алберт Попов е едва вторият българин, който се качва на почетната стълбичка в старт от Световната купа.

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *