Веселин Марешки ще се кандидатира за независим депутат

/КРОСС/ Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки ще участва в извънредните парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно, след като Районната избирателна комисия във Варна регистрира инициативен комитет за издигането на Марешки за независим народен представител. Комитетът е 7-членен и се представлява от Николай Наков, а в състава му влизат двама общински съветници – Щериана Иванова и Николай Почеканов. В края на миналата година те напуснаха групата „Свобода и Воля“ и заедно с независими свои колеги основаха нова петчленна група „СДС и Воля за Варна“, оглавявана от доайена в местния парламент д-р Янко Станев.

Веселин Марешки се връща на политическата сцена, след като през 2017 г. бе избран за депутат в 44-то Народно събрание като лидер на партия „Воля“ и бе зам.-председател на парламента до края на мандата му. През март миналата година той бе осъден на втора инстанция от Варненския апелативен съд на 4 г. затвор за изнудване на местен бизнесмен. Делото все още не е гледано от Върховния касационен съд.

До 28 февруари инициативният комитет трябва да предаде списъците с избиратели, подкрепящи издигането на Веселин Марешки за независим кандидат-депутат, се посочва в решението на РИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *