Илияна Йотова беше гост в Перник на 100-годишнината на ПМГ „Христо Смирненски“

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на честването на 100-годишнината от създаването на Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски“ в Перник. „Вашата гимназия е духовна институция, една огромна огнена клада, чиято жарава никога не става на пепел, а с всеки нов първи учебен ден се възражда за нов живот, за да даде познание и възпитание на младите хора“, посочи в приветствието си вицепрезидентът. Йотова изтъкна високите постижения на гимназията и мнозината нейни възпитаници – знакови български личности, допринесли за развитието на България.

Вицепрезидентът благодари на ръководството на община Перник и на кмета Станислав Владимиров за грижите, които полагат за развитието на ПМГ „Христо Смирненски“. „Така правят истинските управленци, защото знаят, че единственият път напред е пътят на просветата, духовността и културата“, подчерта Илияна Йотова.

„Във време на тежко разделение и омраза вашата мисия днес е още по-важна – да изграждате просветени и добри хора“, обърне се вицепрезидентът към учителите. На учениците Йотова пожела да не се страхуват да мечтаят смело и непрестанно да се стремят да бъдат все по-успешни.

В знак на признание за високите постижения и по повод 100-годишния юбилей вицепрезидентът Илияна Йотова връчи почетния знак на държавния глава Румен Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *