Медведев: САЩ си получиха заслуженото за своята глупава антируска политика

/КРОСС/ Спирането на участието на Русия в Договора за мерките за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ, СТАРТ-3) е отговор на антируската политика на САЩ, каза Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия.

„САЩ получиха заслуженото за своята глупава антируска политика, тоест спирането на СТАРТ-3. Не можете да воювате с Русия, докато се преструвате, че всичко все още е наред с въпросите на стратегическата стабилност. Това е, което вие нужда“, написа Медведев в Twitter.

Говорейки във вторник с послание до Федералното събрание, президентът Владимир Путин каза, че Русия спира участието си в СТАРТ, но не се оттегля от него. Държавният глава подчерта, че преди да се върне към обсъждането на въпроса за продължаване на работата в рамките на договора, руската страна трябва да разбере за себе си „какво все още претендират такива страни от Северноатлантическия съюз като Франция и Великобритания“, каква е тяхната стратегическа арсенали ще бъдат взети предвид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *