Треньорът на Радо Янков посочи целите му на световното

Целта пред водещия ни сноубордист Радослав Янков е влизане в първата осмица на Световното първенство по сноуборд в Грузия между 19 февруари и 5 март, заяви треньорът на българския състезател Георги Атанасов.

„Радо е здрав, чувства се добре. Надявам се, че вървим в правилната посока. Раждането на неговата дъщеря му даде още по-голям стимул. Надявам се да има по-добри резултати и да влезе в топ 8“, заяви Атанасов на пресконференция.

На предстоящия световен шампион в Грузия ще участват Радослав Янков и Теодора Пенчева.

„За по-младите ще оставим повече време за подготовка за предстоящото Световно първенство за юноши в Банско през март. Все още не са готови за толкова голям форум при мъжете и жените. Трябва да натрупат повече опит и имат нужда от стартове на по-ниско ниво, за да натрупат нужното самочувствие“, каза още Георги Атанасов.

Радослав Янков ще участва в стартовете в паралелните дисциплини на 19 и 21 февруари по време на Световното първенство в Бакуриани.

В сряда и четвъртък най-добрият български сноубордист спечели паралелния слалом на ФИС при мъжете за купа „Пампорово“ в едноименния планински курорт.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *