В ТЕСЕН КРЪГ ВИВЕКА СТЕН

На 21 април излиза бестселърът „В тесен кръг“, подписан от една от най-интригуващите скандинавски авторки на нашето съвремие – Вивека Стен. Това е и втората книга от световноизвестната поредица „Убийствата на остров Сандхамн“ след дебютния роман на писателката „В тихи води“. Дизайнът на корицата е дело на Живко Петров.

Изневери, корупция, скандали, жажда за власт – с тънък усет за съспенса и непредвидените обрати В тесен кръг (превод: Радослав Папазов, 384 стр., цена: 22 лв.) отново ни въвежда в света на престъпленията и опитите за тяхното разкриване. Налице е ново убийство на допреди година спокойния остров Сандхамн – адвокат Оскар Юлиандер, вицепрезидент на Шведския кралски клуб по ветроходство, е застрелян на яхтата си по време на традиционната регата „Около Готланд“. Томас Андреасон и екипът му, не без помощта на вече познатата ни приятелка на инспектора Нура Линде, отново поемат разследването. Убийство от ревност, разчистване на сметки, политически амбиции – следите водят в много посоки. А когато още един член на клуба е открит мъртъв пред дома му, кръгът на заподозрените се стеснява до местния светски елит…

Родена през 1959 година, шведската писателка Вивека Стен е юрист по образование и до 2008 г. пише само специализирана литература, след което излиза дебютният ѝ роман „В тихи води“, поставил начало на серията трилъри „Убийствата на остров Сандхамн“. Към момента поредицата на новата кралица на скандинавския трилър се състои от 10 романа, преведена е на над 20 езика и жъне огромен успех по света. Така Вивека Стен се нарежда до други две талантливи шведски авторки на криминална литература – Камила Лекберг и Лиза Марклунд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *