Колко тежите? Национален превозвач ще измерва пътниците преди полет

Свалете обувките си. Извадете ключовете си от джоба. Стъпете на кантара.

Няма грешка: Службата за гражданска авиация на Нова Зеландия въведе изискване към националната авиокомпания да претегля пътниците, заминаващи с международни полети от международното летище в Окланд до 2 юли 2023 г.

Програмата, която Air New Zealand нарича изследване на теглото на пътниците, е начин да се съберат данни за натоварването и разпределението на теглото на самолетите, съобщиха от авиокомпанията, цитирани от CNN.

„Претегляме всичко, което се качва на самолета – от товара до храната на борда и багажа в багажното отделение, заяви Аластър Джеймс, специалист по подобряване на контрола на натоварването в авиокомпанията.

„За клиентите, екипажа и ръчния багаж използваме средни тегла, които получаваме от това проучване.“

Все пак теглото е нещо лично, което не всеки желае да разкрие. За да защити личния живот на пътниците, авиокомпанията казва, че е направила данните анонимни.

Хората ще трябва да се измерват на дигитална везна, когато се регистрират за полета. След това информацията за теглото им ще бъде изпратена в проучването, но няма да може да се види на екрана на обслужващия служител, допълва CNN. Багажът им ще бъде поставян на идентична везна за отделно претегляне.

„Знаем, че стъпването на кантара може да е смущаващо за някои хора. Искаме да успокоим нашите клиенти, че никъде няма да има видими дисплеи. Никой не може да види теглото ви, дори ние“, допълни Джеймс.

Това не е първият случай, в който Air New Zealand иска да измерва пътниците преди да се качат на борда. Пътници от вътрешните полети участваха в проучване през 2021 г., но за международните то беше отложено заради пандемията.

Сигурни участници в проучването сега ще са пасажерите от директния полет от Окланд до летище JFK в Ню Йорк. 17-часовият маршрут беше пуснат миналата есен като крайъгълен камък в новата стратегия на Air New Zealand след пандемията.

Това е и един от най-дългите полети в света, допълва CNN.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *