Народни представители от Възраждане ще бъдат пред Съдебната палата, за да подкрепят Милена Славова

Възраждане открито изразява възмущението си от репресиите срещу рок-певицата Милена Славова по повод изказването й през 2021 г., че не подкрепя гей парадите. Свободата на словото е конституционно залегнало право на всеки човек и считаме за абсолютно недопустимо българските граждани да бъдат наказвани и публично линчувани заради гражданската си позиция по какъвто и да е въпрос.

Народни представители от Възраждане ще бъдат пред Съдебната палата, за да подкрепят  Милена Славова — Novinata.bg

За пореден път твърденията ни, че в България демокрацията е само една дума, лишена от смисъл, се доказаха нагледно. Виждаме, че всеки, който изразява мнение, различно от това на статуквото и на различните НПО-та, които управляващите интегрират бавно, но последователно във властта, бива подложен на репресии и съдебни дела.

Заради позицията си Милена е обиждана и заплашвана от ЛГБТ активисти с побой и дори с физическо ликвидиране. Фактите – Милена не е против хората с хомосексуално влечение, които се държат нормално в обществото и не парадират със сексуалния си живот. Тя, както и ние, осъжда извращенията, на които ставаме свидетели по време на гей парадите. Поводът за избухването на певицата в социалните мрежи е снимка, на която вижда гол мъж по време на прайда със забодено българско знаме в задните си части по улиците на София. Прокуратурата не се самосезира за поругаване на националния ни символ, (което е престъпление според нашия Наказателен кодекс), нито пък потърси лицето, подиграло се с нашата светиня, за да му повдигне обвинение.

Активира се ЛГБТ обществото, което й заведе дело пред Комисията за защита от дискриминация. Милена печели на първа инстанция, но на втора инстанция в АССГ е осъдена.

На 13.09.2023 делото й ще се гледа пред Върховния административен съд и решението ще бъде окончателно. Този случай сега е прецедент, но ако Милена бъде осъдена, ще се създаде съдебна практика, която постепенно ще пречупи гръбнака на обществото. Наясно сме с целта на това евтино шоу и тя е хората да замълчат завинаги под страх, че ще бъдат репресирани, бити и съдени за различното си мнение.

Ние от Възраждане подкрепяме Милена в битката й срещу розовия фашизъм! Поздравяваме я за смелостта й да нарича нещата с истинските им имена и заставаме зад нея, както и зад всеки български гражданин, чиято свобода на изразяване е отнета и погазена. Нашите народни представители ще бъдат днес пред съдебната палата, за да изразят подкрепата ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *