Кейти Пери стана поредната поп звезда, продала музикалния си каталог

Кейти Пери е поредната поп звезда, която продаде правата върху музикалния си каталог, съобщава Wall Street Journal.

Каталогът на Пери е продаден на Litmus Music – компания за управление на авторски права, подкрепена от инвестиционната компания Carlyle Group. Litmus е отказала да уточни цената на споразумението.

Сделката покрива пет от албумите на Пери към Capitol Records и включва хитове като California Gurls, Firework и Roar.

Пери, която е съдия в музикалното състезание American Idol, има изпълнения в Лас Вегас от 2021 г. и живее в хотел Resorts World. Последният ѝ албум е Smile от 2020 г.

Представители на Пери и Capitol Records не са отговорили на исканията за коментар в понеделник.

Редица творци продадоха каталозите си през последните години, включително Джон Леджънд и Брус Спрингстийн. По-рано тази година поп звездата Джъстин Бийбър продаде музикалните си права на Hipgnosis, подкрепяна от Blackstone. По-рано Wall Street Journal съобщи, че очакваната стойност на сделката е около 200 млн. долара.

Купувачите на музикални каталози събират приходите, генерирани от записите в платформи за стрийминг или ако се използват в реклами, видеоигри и други места.

Пери, която е на 38 години, стана известна през 2008 г. с песента I Kissed a Girl, която оглавяваше класациите в продължение на седем седмици, според Billboard. Тя участва в шоуто на полувремето на Суперкупата през 2015 г.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *