Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме сериозно укрепване на националната сигурност

Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме сериозно укрепване на националната сигурност. Ако има някаква заплаха за нашата сигурност, то това е точно този кабинет. Това каза снощи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „120 минути“ по бТВ.

По думите му правителството виждало Русия, като заплаха номер едно, но според него никой в България не виждал Русия като заплаха, освен управляващите.

Костадинов обясни защо „Възраждане“ не участва в декларациите за подкрепа на Израел.

„Бяха две декларации, едната – за Израел, а другата – за Грузия. За тези декларации разбрахме 3 минути, след като мина вотът. Това не е нормално. На нас ни беше казано, че ще бъдат гласувани декларации, които ще бъдат гледани в Комисията по външна политика, докато има почивка, което е още по-ненормално“, каза той.

По думите му декларацията в подкрепа на Израел не е писана в България. Той даде пример, че в едно от изявленията на американския президент Джо Байдън имало изречение, което преповтаряло едно към едно структурата на една част от декларацията ни.

Всеки кандидат, който е различен от кандидатурите на управляващите ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, ще бъде подкрепен от „Възраждане“ на местните избори, ако техен кандидат не достигне до балотаж, заяви Костадинов.

Според него войната в Украйна може да ескалира във всеки един момент и ситуацията в региона е непредвидима. „Ток засега ще има, но не се знае какво ще се случи след година-две, когато започнем да затваряме блоковете на ТЕЦ-овете и започнем да закриваме мините.

Костадинов заяви, че атаката на „Хамас“ е била терористичен акт. „Но Израел не нападна терористичната клетка, а обяви война“, добави той.

Лидерът на „Възраждане“ бе категоричен, че това, което се случва в Близкия изток не е ново, но новото било, че за първи път от 1948 година насам ще се извърши голямо етническо прочистване на арабско население.

Най-доброто решение на конфликта в Близкия изток според него е две държави с международно признати граници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *