Задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с логото световно известна марка

Митнически служители задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с логото световно известна марка. При последваща проверка съвместно с МВР са открити още четири палета със същата стока.

На 18.09.2020 г., около 21 часа, на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът обяснил, че превозва хартия.

Митническите служителите установили, че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната.

На 19.09.2020 г. служители от отдел Митническо разузнаване и разследване – Югозападна и служители от отдел Икономическа полиция откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари, подготвени за изпращане.

Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на марката.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *