Отварят фитнесите и учениците се връщат в клас от 4-ти февруари?

От 4-ти февруари в училище се връщат VII, VIII и XII клас, потвърди здравният министър Костадин Ангелов, пише dnes.bg. Това са 37,5% от учениците.

Междувременно, изданието съобщава, че премиерът Бойко Борисов е обявил, че ще започнат да функционират и фитнес залите. „Ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това са образованието, културата и обученията“, добави министър-председателят.

По думите на министър Ангелов, мерките у нас няма да се променят заради новия британски щам. Те ще се разхлабват постепенно по сектори – здравеопазване, образование, култура и спорт. 14 дни ситуацията ще се наблюдава, за да се предприеме следващата крачка.  Колкото до мерките, свързани с бизнеса, от утре (25.01.21 г.) започва изплащането на помощта за оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите (НАП). „116 000 000 лева тръгват към бизнеса и до броени дни ще стигнат, ще докоснем над 8 100 компании по тази бърза мярка“, заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 3 300 микрокомпании ще получат 26 000 000 лева. За средните компании са отделени 233 000 000 лева, по думите на Лъчезар Борисов. Премиерът Бойко Борисов добави, че се подпомагат и десетки хиляди физически лица. „Фитнесите със сигурност ще ги отворим, защото това със щаба сме го договорили, с ресторантите да видим какво може да се направи. Разбира се, че ни е важно и тези хора, които работят там и тези, които пък поради една или друга причина не са се регистрирали навремето, за да избегнат или да плащат по-малко данъци, сега по-малко можем да ги подпомогнем. Така, че и те са ни толкова мили, но на везната поставяме на първо място здравето“, допълни министър-председателят. Решение за ресторантите под натиск няма да бъде взето, допълни на свой ред здравният министър.

Редактор: АТАНАСКА МАРКОВА

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *