Кое прави толкова удобни съвременните мъжки маратонки Nike?

/КРОСС/ Nike е марка с ключово значение в модния сектор, спортната индустрия, но и активния начин на живот като философия, която е част от идеята да поддържаме здравето си не само с лекарства, но и с правилния начин на хранене и достатъчно движение. Компанията има зад гърба си десетки години опит в производството на обувки от ново поколение. Именно иновативният подход, който винаги е бил част от нейната политика, я превръща в лидер в сектора.

Няма да излъжем, твърдейки, че съвременните мъжки маратонки Nike са сред най-удобните, които можем да намерим днес. Защо това е така? На какво се дължи гарантираният комфорт, с който разполагат спортните обувки на компанията? Разберете отговорите на тези въпроси в редовете по-долу.

Air Max технологията и не само тя

В края на 70-те години на миналия век един учен от НАСА прави без да иска истинска революция в сектора със спортни обувки. Бившият инженер към американската космическа агенция – Франк Руди – създава концепцията Air Max. Това е технология, която първоначално е имала за цел да се използва за летателните апарати на НАСА, но в последствие става част от новия облик на съвременните комфортни маратонки за мъже, жени и деца. Методът е имплементиран в обувките, за да намали напрежението, да поема „удара“ и натиска на всяка стъпка, а така да подпомогне гъвкавостта, скоростта и ефективността ни както в ежедневието, така и в спорта. След като Air Max показва на целия свят, че съществува понятие като универсална комфортна обувка, от Nike сякаш още повече се вдъхновяват и иновациите в тяхното производство започват буквално да валят една след друга. Появяват се специализирани серии като Zoom, React и много други, които подобряват Air Max технологията или я допълват с нови качества за специфични случаи и индивидуални потребителски изисквания.

Различни Nike мъжки маратонки за различни нужди

С прогреса, който отбелязват Nike, се наблюдава и диверсификация на тяхната селекция от мъжки маратонки. Днес, на пазара ще намерите различни серии, които обслужват различни категории потребители и то по няколко критерия:

• Според типа спортна активност. Компанията разполага с модели, които са създадени конкретно за определена настилка и набор от движения, характерни за дадената дисциплина.

• Според типа здравен проблем. Вероятно не знаете, но маратонките от серията React са замислени с идеята да подобрят представянето на професионалните спортисти, завърнали се на терена или в залата след травма. Тази линия спортни обувки е изключително подходяща за хора, диагностицирани с определени опорно-двигателни проблеми.

• Според сезона и обстановката. В колекцията на Nike не е трудно да намерите идеалните обувки както за топло, така и за студено време. Нещо повече – компанията често предлага зимен и летен вариант на маратонки, подходящи за конкретен спорт и активност.

Разгледай колекция от мъжки маратонки Nike тук: https://lotus-sport.bg/mazhko/mazhki-obuvki/mazhki-obuvki-nike

Формата на обувката – пътят към максималния комфорт

Ако Air Max технологията е част от удобството, гарантирано от подметката на Nike обувките, то формата е завършващият елемент на концепцията за 100% комфорт. Производителят е първенец и в това отношение. Nike регулярно проявяват иновативен подход в модернизацията на формата на спортната обувка. Идеята им е да осигурят по-добро сцепление, по-висока скорост, гъвкавост и колкото се може по-малък риск от травми и напрежение в ходилата в края на деня.

Според независими проучвания Nike продължава да е най-предпочитана марка спортни обувки за мъже от различни прослойки на обществото. Брандът е символ на немалко видове дисциплини, но и в същото време обичан дори от елегантните господа, които наблягат на официалните дрехи. Тази разнолика природа на аудиторията, с която се радва Nike, говори сама за себе си. Тя е истинско доказателство, че компанията е не просто лидер в сектора, но и модел за подражаване на своите конкуренти. От нея винаги можем да очакваме и получаваме повече с всяка следваща колекция.

Разгледай богата колекция от спортни стоки на Lotus Sport

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *